Luontokuvailta Hirveästi hirvie– Hannu Huttu 

Kuhmon Talven luontokuvaillan sisällöstä vastaa suomussalmelainen erä- ja luontokuvaaja Hannu Huttu. Luontokeskus Petolassa järjestetään kaksi samansisältöistä esitystä nimellä Hirveästi hirvie ja muutamie muitahi metän elukoeta. Luontokuvaillat alkavat klo 15 ja 18.

Hannu Huttu on harjoittanut aktiivista valokuvausta 1980-luvun lopulta alkaen. Kuvausaiheet liittyvät useimmiten luontoon sekä eränkäyntiin ja riistaeläimiin. Kuvausalueet löytyvät Suomussalmen lisäksi niin Kuhmosta, Hyrynsalmelta kuin muualtakin Kainuusta. Hannun nimi onkin tuttu useista eränkäyntiin ja luontoon liittyvissä lehdissä julkaistuista kuvista.

Petolan luontokuvailloissa nähdään kopterikuvia ja -videota talvihirvistä ja hirvihaukusta. Hirvikuvien lisäksi on luvassa mm. sudenpentuja ja liiketunnistinkameralla otettuja kuvia karhunpesältä. Mukana ovat myös metso ja metsähanhi sekä näätä ja naali - ja niitä ”muitahi metän elukoeta”. Samalla Hannu kertoilee kuvien synnystä ja niiden taustoista sekä kuvaushetkien ajatuksista ja kokemuksista.

Hannu Hutun kuviin voi käydä tutustumassa myös sivuilla www.hannuhuttu.com.