Tanssin ilta 3.1.2018

Kinetic Orchestra - Animals

Liikkumisen suhteen ihmisen suurin ongelma on sen suurin voimavara, mieli. Ihminen on niin jalostunut ajattelemaan, että spontaani juoksuun lähteminenkin aiheuttaa helposti lihasvaurioita. Ei sillä ettenkö olisi kiitollinen tästä kehityksestä. Pidän sohvasta ja televisiosta. Silti haluaisin hetken tuntea vahvempaa yhteyttä sisäiseen eläimeeni, joka vakaan uskomukseni mukaan pystyy mihin vaan. Ja ajattelen tämän lähtökohdan kiinnostavan katsojia. Se on myös luonteva osa Kinetic Orchestran temaattisten ja liikkeellisesti äärimmäisyyksiin pyrkivien teosten jatkumossa. Niinpä olemme valmistamassa tanssiteosta, jonka aikana pääsemme hetkeksi kosketukseen sisäisen eläimen kanssa. Opimme liikkumaan ensin ja ajattelemaan myöhemmin, reagoimaan, luopumaan, tarraamaan, räjähtämään liikkeelle, kevyesti astumaan sivuun ja flirttailemaan kuin iso lintu.

Tanssi: Sanni Giordani, Mikko Makkonen, Jarkko Mandelin, Anni Koskinen ja Oskari Turpeinen

Koreografia Jarkko Mandelin ja työryhmä

Musiikki ja Äänisuunnittelu: Janne Hast

Valosuunnittelu ja alkuperäinen toteutus: Jarkko Mandelin ja Juuso Joutsio

Teosta ovat tukeneet SKR ja Taike.

Ensi-ilta Skellefteå 4.12.2016

Kinetic Orchestra on 2009 perustettu helsinkiläinen nykytanssi ryhmä joka toimii valtion toiminta-avustuksen piirissä. ”Orkesterin” teokset ovat erittäin mukaansa tempaavia vahvan liikkeellisen selkärangan ja selkeiden teemojen kautta. Kinetic Orchestran filosofia on ollut luoda koko ajan uutta ja inspiroitua ympäröivistä liikkumisen ja taiteen tekemisen kentällä vaikuttavista ideoista kuitenkin pysyen uskollisena vahvoille teos ideoille ja liikkeen tutkimiselle/kehittämiselle.

Orkesteri tunnetaan tanssijoiden keskuudessa myös viikoittain tapaavasta treeniringistä ja ensemble ajattelustaan. Orkesterin workshopit ovat yleensä paikkoja jossa pääsee tosiaan testaamaan itseään ja taitojaan tanssin, akrobatian ja paritekniikan yhdistämisessä.

Kuvat Aino Huovio